donderdag 26 september 2013

woensdag 18 september 2013

Nieuwe bandjes



Gisteren de wielen van de XT afgehaald, vet makkelijk doordat ik dit plaatje had gezien over hoe je een motor zonder wielen neer kan zetten (stond op LeContainer).

Had dus een lekke achterband, dus laat gelijk alles vervangen: buitenbanden, binnenbanden en velglint. En heb een nieuwe ketting en tandwielen besteld. Dit zijn de bandjes die er omheen komen, toevallig kwam ik deze net tegen. Leve LeContainer ;)

vrijdag 13 september 2013

Het laatste boutje

Waarom is er altijd 1 bout/moer die niet los wil, en dus zorgt dat het net niet helemaal uit elkaar gaat? Mn achteras met alles er aan hangt nog aan 1 bout onder de auto. Geen beweging. Niks. Draait niet, schuift niet. De moer is er al af, en aan de andere kant schoot de bout er gewoon uit. Verhitten, WD40, cola, slaan, schoppen, schelden. Niks helpt.

Dus toen maar de hele voorwielophanging, die al wel los was, uit elkaar halen. 1 bout! Helemaal vast, natuurlijk ook alweer rond weten te draaien.

Dus. Dat is de stand van zaken met de Volvo. Die bout van de achteras houdt me nu al zeker de afgelopen 2 weken bezig. Ik wilde mn blok ook al demonteren, maar daar heb ik uiteraard weer een debiele maat bouten voor nodig om die vast te zetten in de steun die ik heb. Heeft er iemand toevallig nog 2 stuks 7/16" bouten van een mm of 100 liggen? Officieel zijn ze 94mm, en kosten ze 3,50 per stuk, in Heerhugowaard.